Suhtaudun työhöni graafisena muotoilijana intohimoisesti

Olen pienestä pitäen halunnut tähän ammattiin. Isäni on myös samalla alalla. Lapsena lähdin usein hänen mukaansa painotaloon katsomaan kuinka suunnitelmat muuttuivat valmiiksi tuotteeksi. Muistan hyvin painomusteiden vahvat tuoksut ja sen, miten pitelin korvistani, kun suuret ja äänekkäät koneet ryhtyivät töihin. Äitini oli kuvaamataidon opettaja ja opetti minuakin. Kasvoin ajattelemaan visuaalisesti.

Ilmoitin jo varhain meneväni opiskelemaan Taideteolliseen korkeakouluun. Aloitin opinnot Helsingissä vuonna 1992. Työt veivät nopeasti mukanaan.

Pekka Piippo vierailemassa vanhassa painotalossa joka on nykyään kukoistava näyttelykeskus.
Kuva: Karri Harju, 2023

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1996. Vuonna 2003 olin mukana perustamassa suunnittelutoimisto Hahmoa. Viidentoista vuoden jälkeen tuntui oikealta palata yksityisyrittäjäksi ja perustaa oma studio.

Suora yhteys asiakkaaseen tekee parhaan ratkaisun löytämisen helpommaksi ja työskentely on ketterämpää. Ammattilaisurani aikana olen saanut työskennellä lukuisten pätevien kirjoittajien, kuvaajien, koodaajien, tuotantotalojen ja luovien suunnittelijoiden kanssa. Pystyn keräämään avuksi eri alojen parhaat tekijät, kun projektiin tarvitaan enemmän käsiä ja osaamista.

Muotoilijana olen erikoistunut suunnittelemaan ilmeitä, jotka heijastavat asiakkaan yksilöllisyyttä. Koen onnistuneeni, kun lopputulos voimaannuttaa, näyttää kiinnostavalta ja tuntuu merkitykselliseltä. Pitkän työkokemukseni myötä pystyn tarjoamaan ratkaisuja monenlaisiin ja laajuudeltaan erilaisiin tarpeisiin.

Suhtaudun jokaiseen toimeksiantoon kuin se olisi oma projektini. Minusta on tärkeää tehdä työ hyvin ja oikein. Tavoitteeni on tuottaa asiakkaalle toimiva ja laadukas ratkaisu.

Studioni sijaitsee metsän tuntumassa Helsingin liepeillä, missä luonto ruokkii luomaan uutta. Voimme sopia tutustumisesta toimistooni. Jos sää sallii, voin esitellä myös harvinaisten puiden kokoelmaani. Lisäksi saatat tavata reippaat tanskalais-ruotsalaiset pihakoirani Paavon ja Anderssonin, jotka taitavat pitää itseään pihan ja studion todellisina omistajina.

— Pekka Piippo