Pekka Piippo
Creative branding, consulting & design

studio@pekkapiippo.fi
040 512 3836

→ Lue minusta

Kuva: Karri Harju, 2023

Ulkonäöllä on väliä

Huomatuksi tuleminen auttaa jokaista organisaatiota saavuttamaan tavoitteensa, olipa tämä kuinka teknisesti edistyksellinen, rakenteellisesti monimutkainen tai ideologisesti hienostunut tahansa. Huomion herättäminen oikealla tavalla on tehokas tapa houkutella parhaat työntekijät ja tasoittaa tie potentiaalisten asiakkaiden sydämiin.

Kaiken tämän mahdollistaa identiteetti, joka erottuu, ja joka lähettää merkityksellisen viestin halutuille kohderyhmille. Näin se tarjoaa myös syyn kuulla lisää ja ottaa seuraava askel kohti yhteistä tavoitetta.

Onnistunein identiteetti heijastaa organisaation historiaa ja arvoja, uskomuksia ja tapoja työskennellä – kaikkea sitä, mitä pitkäjänteinen yhteistyö edellyttää.

Vähimmilläänkin sen pitäisi erottaa sinut muista. Joskus et edes tarvitse enempää tehdäksesi vaikutuksen.

Riippumatta siitä, millä alalla toimit, identiteettisi saattaa olla ratkaiseva ero onnistumisen ja epäonnistumisen välillä. Aina kannattaakin varmistaa, että identiteettisi sisältää kaikki ne raaka-aineet, joita tarvitset oikeanlaisen viestin perille viemiseen.

Edukseen erottuminen

Rakennan työkseni visuaalisia identiteettejä, jotka vahvistavat mielikuvia ja vievät oikeanlaisen viestin halutuille kohdeyleisöille.

Identiteetti vahvistaa työpaikan sisäistä henkeä ja selittää työntekijöille yrityksen olemassaolon syyn. Kun työnantajaa ymmärretään ja arvostetaan enemmän, henkilöstö pystyy suuntaamaan osaamisensa oikeisiin asioihin – juuri niihin, jotka auttavat yritystä saavuttamaan tavoitteensa.

Se kertoo potentiaalisille asiakkaillesi, kuka olet ja miten työskentelet. Näin saamasi liidit ovat merkityksellisempiä, ja pystyt aloittamaan keskustelut oikealla jalalla. Niin identiteettisi kuin viestintäsi on oltava erottuvaa, merkityksellistä ja ainutlaatuista. Juuri niitä asioitahan asiakkaasikin ovat mitä todennäköisimmin etsimässä.

Voin auttaa sinua erottumaan. Kun nouset muiden yläpuolelle heti alussa, työntekijöiden sitouttaminen ja asiakassuhteiden solmiminen käy huomattavasti helpommin.